El Plenari del Consell Municipal ha aprovat el nomenament d’Eva García Chueca com a nova adjunta de la Sindicatura de Greuges de Barcelona, que substitueix en el càrrec a Natàlia Ferré Giró, qui ha tingut aquesta responsabilitat des del mes de febrer de l’any 2019.

Eva Garcia Chueca és jurista, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (2004). Compta amb un Màster Europeu en Drets Humans i Democratització per l’European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation (2005), i un Màster en Ciutadania i Drets Humans: Ètica i política per la Universitat de Barcelona (2010). També és Doctora Cum Laude en Postcolonialismes i Ciutadania Global per la Universitat de Coïmbra.

Quant a la seva vessant professional, ha estat investigadora sènior del programa Ciutats Globals del CIDOB des de 2017. De 2011 a 2018 també va exercir com a investigadora en el Centre d’Estudis Socials (CES) de la Universitat de Coïmbra. Durant deu anys, va formar part de Ciutats i Governs Locals Units, des d’on va assessorar a ciutats de tot el món en matèria de drets humans, polítiques socials i de participació ciutadana. Anteriorment, va treballar per la Diputació de Barcelona en projectes de drets humans.

Durant la seva trajectòria, ha combinat la praxis professional i la recerca amb la docència en diversos centres universitaris: a l’IBEI (Institut Barcelona d’Estudis Internacionals) ha impartit classes sobre les relacions internacionals de les ciutats globals; a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) és professora col·laboradora de Drets Humans, i a la Universitat de Coïmbra ha exercit com a docent convidada en el doctorat ‘Sociologia de l’Estat, del dret i de la justícia’.

Les seves principals àrees de treball han estat els drets humans, el dret a la ciutat, les polítiques urbanes, la inclusió social, la participació ciutadana, els estudis postcolonials i els feminismes. “Encaro aquest nou repte amb il·lusió i compromís. Després de tota una trajectòria professional dedicada a promoure els drets humans a través de les polítiques locals, serà un privilegi posar al servei de la meva ciutat aquesta experiència”, ha manifestat Eva Garcia Chueca, que ha afegit que “la Sindicatura és una institució amb un gran potencial per fer realitat el dret a la ciutat de tots els barcelonins i barcelonines”.

El síndic de greuges, David Bondia, ha valorat la nova incorporació: “Encaixa perfectament amb el projecte de Sindicatura amb experiència i compromesa amb els drets humans de proximitat que vaig presentar des de l’inici del procés participatiu”.