La síndica va alertar el 2012 d’incompliments i infraccions durant 8 anys del forn de l’Eixample que va explotar el 16 de setembre


1/06/2017

Barcelona, 26 de setembre del 2017. — La síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà, va alertar en una resolució del 30 de novembre del 2012 d’incompliments i infraccions d’un forn, situat a la cantonada dels carrers de la Marina i Ausiàs March, en el qual, el passat dissabte 16 de setembre, es va produir una explosió amb 21 persones ferides, una en situació crítica. La síndica en cap cas està afirmant que l’explosió tingui res a veure amb les infraccions d’anys anteriors, però vol posar èmfasi en la necessitat que les actuacions municipals han de fer complir les normatives i ser diligents per evitar mals majors. En l’informe del 2012, la síndica donava la raó a la ciutadana que va presentar la queixa perquè durant vuit anys el Districte de l’Eixample va permetre que es mantinguessin els incompliments i les infraccions en el citat forn. La reclamació rebuda era per la manca de resolució del Districte davant els problemes de soroll, fums, olors, escalfor i riscos per la salut provocats per l’obrador en la finca. La primera queixa contra el local que va rebre el consistori data del 26 de juliol del 2004.

Nota de premsa