La síndica demana processos amb més garanties per la ciutadania abans de desnonar una sepultura i traslladar les restes a un ossari comú


1/06/2017

Barcelona, 23 de juny del 2017. — Traslladar les despulles d’una persona d’una sepultura a un ossari comú, sense coneixement de la família, pot produir danys morals i pot ser mereixedor d’una indemnització econòmica, opina la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà. Recentment, la defensora ha supervisat el cas d’una família a qui Cementiris de Barcelona va buidar un nínxol per impagament de la taxa i sense rebre la corresponent notificació. La síndica ha demanat a l’Ajuntament un procediment amb més garanties, en benefici de la ciutadania, abans d’iniciar el procés de caducitat d’un dret funerari –perdre la titularitat d’una sepultura per impagament– per les greus conseqüències que té. Quan les restes són traslladades a un ossari comú ja no es poden recuperar.

Nota de premsa