Barcelona incorporarà a l’Ordenança de cementiris, a petició de la síndica, un procediment amb més garanties per a la ciutadania abans de desnonar una sepultura


1/06/2017

Barcelona, 29 d’agost del 2017. — Barcelona incorporarà a l’Ordenança de cementiris un procediment administratiu amb més garanties per a la ciutadania abans de desnonar una sepultura i traslladar unes despulles a l’ossari comú, d’on no es poden recuperar. L’Ajuntament farà aquest canvi a petició de la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, després que la Direcció de Serveis Jurídics hagi acceptat una recomanació de la defensora en aquest sentit. Al juny, Vilà va fer públic el cas d’una família a qui Cementiris de Barcelona va buidar un nínxol per impagament de la taxa sense haver rebut la pertinent notificació. La síndica va demanar al consistori un procediment amb més garanties, abans d’iniciar el procés de caducitat d’un dret funerari (en aquest cas, perdre la titularitat de la sepultura per impagament), per les greus conseqüències morals que pot tenir en les famílies perdre les despulles de l’ésser estimat.

Nota de premsa