La síndica pregunta l’Ajuntament per la urgència de tancar la presó Model sense disposar d’un centre alternatiu a la ciutat


1/02/2017

Barcelona, 21 de març del 2017. – La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha preguntat l’Ajuntament per la urgència de tancar la presó Model sense disposar d’una alternativa, és a dir, sense que s’hagi construït el nou centre de presos preventius de la Zona Franca, ni existeixi una data concreta per fer-lo. En la petició d’informació que ha fet arribar al consistori, la síndica demana també a Alcaldia per la situació amb la qual quedaran les persones privades preventivament de llibertat i llurs entorns familiars i socials amb el tancament de la Model. A mitjan de febrer, Vilà va rebre una queixa de la Plataforma Pro Zona Franca, que qüestiona la clausura immediata de la Model sense que hi hagi un nou centre de preventius a la ciutat, previst a la Zona Franca.

Nota de premsa