La síndica va recomanar l’any 2014 fer un pla per atendre les persones sense llar a Barcelona; ara l’Ajuntament farà un abordatge integral


1/12/2016

Barcelona, 1 de desembre de 2016. – Barcelona té des de fa anys unes elevades xifres de persones sense llar. Al voltant d’unes 3.000 ciutadans i ciutadanes no tenen casa. Segons el darrer recompte oficial, fet el passat mes de maig i en el qual també va participar la síndica Maria Assumpció Vilà (foto), a la ciutat cada dia dormen al carrer 941 persones i altres 1.973 pernocten en equipaments públics i d’entitats socials. Davant d’aquesta greu problemàtica, el gener de 2014, la síndica va instar, públicament, l’Ajuntament de Barcelona a fer un pla urgent i específic, amb un pressupost propi, per combatre l’important nombre de persones sense llar a Barcelona. Ara, l’Ajuntament ha anunciat que farà un pla integral per atendre a aquestes persones. En concret, Vilà plantejava fer un abordatge extraordinari del sensellarisme i proposava posar en marxa un model de funcionament diversificat en funció de les necessitats personals i familiars. Aquestes recomanacions es troben recollides en una actuació d’ofici tancada el novembre de 2013.

Nota de premsa