La síndica proposa establir una limitació horària de les zones d’esbarjo de gossos per garantir el descans veïnal


1/12/2016

Barcelona, 18 de gener de 2017. – La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha recomanat establir una limitació horària en l’ús de les zones d’esbarjo de gossos per garantir el descans veïnal. Vilà ha inclòs aquesta recomanació en una resolució després de supervisar una queixa veïnal i comprovar que hi ha ciutadans i ciutadanes que fan ús, amb els seus animals, de les zones d’esbarjo per a gossos ben entrada la nit, quan la majoria del veïnat ja dorm o està a punt de fer-ho i quan més necessari és el silenci per a poder descansar. En concret, la denúncia veïnal fa referència a la zona d’esbarjo per a gossos del carrer de Nàpols amb la Gran Via de les Corts Catalanes. A la queixa s’exposa, i així ho ha verificat l’equip tècnic de la Sindicatura, que en aquesta zona sovint hi ha gossos bordant entre les sis del matí i les dues de la matinada, i que és habitual que un grup de gent es reuneixi allí amb els animals, a partir de les onze de la nit, ocasionant soroll que impedeix descansar adequadament.

Nota de premsa