L’Ajuntament accepta diferents recomanacions de la síndica i prendrà mesures per abaratir el preu dels serveis funeraris a Barcelona, un dels més cars d’Espanya


1/11/2016

Barcelona, 11 de novembre de 2016. – L’Ajuntament ha acceptat diferents recomanacions de la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, i prendrà mesures per abaratir el preu dels serveis funeraris a Barcelona. Vilà celebra la decisió de l’Ajuntament de crear una empresa funerària municipal i la intenció de construir un tanatori públic, que podria entrar en funcionament l’any 2019, amb l’objectiu de fomentar la competència i d’abaratir els preus dels serveis funeraris a la ciutat. El consistori estima que els preus es poden reduir un 30%.Vilà va alertar fa uns mesos de la necessitat de prendre mesures en aquesta línia, donat que Barcelona és una de les ciutats de l’Estat espanyol on és més car morir-se, uns 5.000 euros de preu mitjà, segons el mateix l’Ajuntament, i uns 6.400, segons un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) de 2013. D’aquesta manera, el consistori té en compte l’informe de la síndica i ha atès algunes de les seves recomanacions i de l’Autoritat Catalana de la Competència.

Nota de premsa