La síndica proposa que els i les vigilants de l’àrea verda i la blava d’aparcament siguin considerats agents de l’autoritat per evitar agressions


1/10/2016

Barcelona, 26 d’octubre de 2016. — Els treballadors i treballadores que vigilen l’àrea verda i la blava d’aparcament haurien de ser considerats agents de l’autoritat per intentar protegir-los contra les agressions que pateixen. Així ho ha plantejat la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, en una resolució en la qual diu a l’Ajuntament que elabori un informe jurídic per valorar aquesta recomanació i la possibilitat d’incorporar l’esmentat reconeixement a la Carta Municipal. La síndica és del parer que, per analogia amb altres col•lectius professionals, com alguns de seguretat privada o el personal interventor de TMB, aquest cos hauria de ser titular de la protecció penal especial en l’exercici de les seves funcions públiques.

Nota de premsa