La síndica potenciarà la mediació i crearà un consell assessor aquest mandat


1/07/2016

Barcelona, 5 de setembre de 2016.– Maria Assumpció Vilà ha pres avui possessió com a síndica de greuges de Barcelona, per als propers cinc anys, en un acte a l’Ajuntament de Barcelona que ha estat presidit per l’alcaldessa Ada Colau. Durant aquest mandat que ara enceta, la síndica vol potenciar la mediació i crear un consell assessor amb l’objectiu d’escoltar i recollir les opinions d’altres agents en les actuacions de la Sindicatura. En el discurs de presa de possessió, la síndica ha dit que la Sindicatura ha de reforçar-se i consolidar-se, i ser més propera i eficaç en dos eixos: defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques, constitucionals i estatutàries, i prevenir i mediar en les relacions de la ciutadania amb l’Ajuntament, segons la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat. Vilà té previst incorporar alguna persona experta en mediació, sempre que l’Ajuntament doti la Sindicatura dels recursos necessaris.

Nota de premsa