Girona acollirà al novembre el primer Congrés Internacional de Defensors Locals, amb la participació de la síndica


1/07/2016

Girona acollirà del 23 al 25 de novembre el primer Congrés Internacional de Defensors Locals. La cita, que tindrà lloc al Palau de Congressos, reunirà ombudsman de tot el món. L’objectiu de la trobada és consolidar el compromís dels municipis en la defensa i promoció dels drets humans, tal i com estableix la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat. La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, hi participarà en una taula. Sota el lema Pensem globalment, defensem localment”, el congrés, organitzat pel FòrumSD de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya, pretén aprovar la Declaració de Girona, una reivindicació del paper dels síndics i síndiques locals en la protecció dels drets humans en un moment de forta retallada com a conseqüència de la crisi econòmica i algunes decisions polítiques.

Nota de premsa