La síndica diu que l’externalització i l’augment de la ràtio d’infants per aula han pogut tenir un impacte en la qualitat educativa en les escoles bressol municipals


1/06/2016

El darrer any, la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha supervisat una queixa de la Plataforma Escoles Bressol Indignades. El col•lectiu va mostrar, el mes de maig de 2015, la seva preocupació a la síndica per la situació de l’educació de 0 a 3 anys a les escoles bressol municipals i també en els espais familiars. Recentment, la síndica ha conclòs que, tot i que el model de les escoles bressol municipals s’ha desenvolupat dins dels paràmetres normatius, els canvis introduïts (com l’augment de la ràtio d’infants per aula, la reducció de les hores dels educadors de suport i l’externalització de tres escoles bressol), especialment a partir de l’any 2012, poden haver tingut un impacte en la qualitat educativa i en els objectius d’equitat i excel•lència que ha de perseguir l’Ajuntament de Barcelona pels centres educatius i els infants de la ciutat.

Nota de premsa