La síndica obre una actuació sobre la grua municipal per comprovar si les retirades dels vehicles són sempre objectives i necessàries


1/03/2016

La síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà, ha decidit obrir una actuació d’ofici sobre l’ús de la grua municipal a Barcelona. L’objectiu de l’informe és comprovar si la retirada del vehicle és sempre objectivament necessària i conèixer l’eficàcia de la retirada dels vehicles, els protocols existents i el procediment aplicat. En l’actuació, la síndica farà una anàlisi jurídica de les infraccions que comporten una retirada obligatòria i potestativa. Segons la síndica, l’esperit hauria de ser principalment retirar els vehicles que molestin a la circulació, tant de vehicles com de persones, sens perjudici de sancionar les infraccions de forma proporcionada.

Nota de premsa