La síndica proposa que les beques de menjador extraordinàries, les que cobreixen tots els àpats, siguin una prioritat


1/02/2016

Tot i l’esforç fet per l’Ajuntament de Barcelona per tal d’incrementar els ajuts individuals de menjador escolar, la cobertura de necessitats ha estat tardana i encara és insuficient. La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha recomanat al Comissionat d’Educació i Universitats que consideri l’ampliació de les beques de menjador extraordinàries, les que cobreixin la totalitat d’àpats, com una prioritat per tal de donar resposta a totes les situacions de necessitat. A partir de les dades existents en el Baròmetre de la infància i les famílies 2014, la síndica calcula que un 14,2% dels infants entre 3 i 16 anys, presumiblement 26.571, es troben en una situació de carència material severa, mentre que els ajuts extraordinaris es situen aquest curs a la ciutat en 12.077, segons dades del passat desembre. La diferència encara és massa important, segons la defensora.

Nota de premsa