La síndica planteja retirar de l’Ordenança de convivència la penalització de les conductes que tenen el seu origen en una problemàtica social


1/02/2016

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha recomanat l’Ajuntament de Barcelona retirar de l’Ordenança de convivència la penalització de les conductes que tenen el seu origen en una problemàtica social (persones sense sostre, venedors ambulants no autoritzats o prostitutes) i l’exclusió de la responsabilitat infractora dels menors de 14 anys. Vilà ha plantejat també al consistori l’aplicació sistemàtica i preferent de mesures educatives i treball en benefici de la comunitat en totes les infraccions relacionades amb el civisme. Aquestes propostes, juntament amb altres, s’han fet arribar al Govern municipal perquè les tingui en compte en els canvis que vol introduir en l’Ordenança de convivència i en els quals ja s’està treballant. La síndica ha supervisat entre el 2015 i principis d’aquest any 29 queixes relacionades amb l’Ordenança de convivència.

Nota de premsa