L’Ajuntament no va ser ni diligent ni eficaç en el cas d’unes destrosses a un cotxe per la caiguda d’un mur al Poblenou


1/09/2015

El novembre de 2014, la caiguda d’un mur d’un solar en obres, al barri del Poblenou, va provocar importants destrosses en un cotxe que es trobava estacionat a la via pública. El vehicle va ser traslladat al dipòsit municipal del carrer de Badajoz, on el seu propietari se’l va trobar destruït després de rebre un avís de l’empresa municipal BSM.
Ningú li va saber dir què havia passat i no va ser fins el març de 2015, després que es dirigís per escrit l’Ajuntament, que la Guàrdia Urbana li va respondre i va atribuir les destrosses a la caiguda accidental del pilar d’un mur.
A finals d’abril, però, un vídeo penjat a YouTube, enregistrat per un ciutadà, va permetre saber al propietari que la caiguda del mur, i per tant, l’esclafament del cotxe, va ser produït per una màquina que treballava en el solar. Les runes de la paret van caure a la via pública i van aixafar el cotxe.
El cas va arribar a mans de la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, el passat mes de maig. Recentment, i després de rebre l’informe municipal del cas, ha conclòs que l’actuació dels serveis municipals no va ser ni diligent ni eficaç per tal d’auxiliar el ciutadà i que aquest pogués exercir les accions que considerés oportunes en defensa dels seus interessos.

Nota de premsa