L’Ajuntament actuarà davant els casos de discriminació en els locals de pública concurrència, com ha recomanat la síndica


1/09/2015

Fa unes setmanes, la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, va fer públic que l’Ajuntament s’havia inhibit de les seves competències inspectores i sancionadores davant la formulació d’una denúncia, realitzada per SOS Racisme, per una presumpta vulneració del dret d’admissió per discriminació en un establiment d’oci nocturn. En una resolució, Vilà recordava al Districte de Ciutat Vella l’obligació que té, davant d’una denúncia d’un particular o una entitat en matèria de la seva competència, d’iniciar un procediment sancionador o bé emprendre les actuacions necessàries per comprovar si procedeix o no la seva iniciació. El 21 d’octubre, poc temps després de la denúncia pública de la síndica i SOS Racisme, la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció va aprovar, a petició d’ERC, una proposició que insta l’Ajuntament, en els casos d’infraccions en matèria de discriminació en els establiments, a iniciar un procediment sancionador que inclogui la pràctica mediadora o bé emprengui les actuacions necessàries per comprovar si procedeix o no la seva iniciació.

Nota de premsa