La síndica demana l’Ajuntament que faciliti l’entrada de nous operadors en el mercat funerari per garantir una competència real i reduir els costos del servei


1/09/2015

La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, recomana l’Ajuntament que faciliti l’entrada de nous operadors en el mercat funerari per garantir una competència real i reduir els costos dels serveis. Donat que es tracta d’un servei essencial, Vilà planteja al consistori que estudiï modificar els contractes de concessió dels tanatoris de titularitat pública que hi ha a la ciutat, sempre que no hi hagin motius objectius que justifiquin el contrari, per permetre l’accés a les sales de vetlla de totes les empreses que ho sol•liciten per donar compliment a la Llei de serveis funeraris. Vilà ha inclòs aquesta recomanació en l’informe anual de 2015. L’any passat, la defensora va fer 3.274 actuacions i va rebre 1.541 queixes.

Nota de premsa