La síndica insta l’Ajuntament a compensar els barris més afectats pel turisme


1/06/2015

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha instat l’Ajuntament de Barcelona a compensar els barris més afectats pel turisme i a prevenir els efectes negatius que aquest pugui tenir sobre la ciutadania. Vilà considera també que la gestió municipal del turisme s’ha de planificar més i comptar amb una major participació ciutadana i, per això, es fa necessari que la ciutat es doti d’una eina de planificació i regulació global que ha de ser elaborada i validada amb una amplia i transversal participació. Així ho recull un informe extraordinari sobre l’impacte del turisme a la ciutat en el qual Vilà planteja també una regulació estricta dels Habitatges d’Ús Turístic (HUT), apostar perquè el sector generi una ocupació de qualitat, garantir l’accés gratuït de la ciutadania, sense que s’hagi de fer cap tramitació prèvia com es fa ara, en els recintes municipals que són patrimoni cultural, i establir una moratòria per a tot tipus d’establiments turístics fins que s’hagin pogut establir uns criteris basats en l’interès comú. L’informe es va tancar el passat 12 de juny.

Nota de premsa